sunnuntai 1. lokakuuta 2017

1.10.2017 VANHAT MESTARIT, KANSALLISTEATTERI JA HAM-TAIDEMUSEO YHTEISTYÖSSÄ.

Eilen saimme seurata kolmen taitavan näyttelijän työtä.Thomas BERNHARDIN "komedian taiteesta" esittivät kolme harmaapartaista herrasmiestä taidehistorioitsija Markku Maalismaa, joka yli 30 vuotta oli säännöllisesti joka toinen päivä käynyt Wienin taidehistoriallisessa museossa ja istunut Tintoretton maalauksen edessä, joka esittää vanhaa valkopartaista miestä. Häntä tuli tapaamaan englantilainen taiteenharrastaja- Hannu-Pekka Björkman ja mukana arvokkaasti hääri myös vahtimestari- Hannu Kivioja.Kaikki siis vanhoja valkopartaisia miehiä ulkonäöltään.

Oli todellinen ilo kuulla pitkää, älykästä tekstiä, jota esitettiin Minna Leinon ohjauksessa ja dramatisointina. Tietysti oli myös hämmästyttävää miten hyvin ja vauhdilla näyttelijät tekstin esittivät, hiukan narisevalla, ironisellakin äänellä.Taitavia olivat.

Loistava teatterikappale oli jotenkin jäänyt minulta sivuun, sentakiakin jotenkin yllätyin ja  nautin tekstin älykkyydestä ja tietysti kokonaisuudesta.

Siinä saivat välillä kyytiä itävaltalainen maailmakin, niin kuuluisat leivoskahvit kuin Wienin käymälät.

Yleisöä ei päästetty mukaan kuin 60 ja se oli tietysti hyvä asia.Myös luulen , että useat katsojista olivat vakituisia teatterinkävijöitä.
Kiitos ihanasta, älykkäästä näytelmästä.

Syksyllä olen myös jo nähnyt kolme teatteriesitystä. KULTAINEN VASIKKA , Kaupunginteatterin Pienellä, vauhdikas PEPPI PITKÄTOSSU  tuli nähtyä jo toiseen kertaan ja hyvä oli ja toivottavasti monet yli 5-vuotiaat pääsevät ihailemaan hurjia tanssiesityksiä ja kaikkea muutakin väriä.

Parasta oli nähdä Kansallisen Willensaunassa RIKHARD III, jossa tavoiteltiin oikeaa englantilaista hovitunnelmaa vaikka vallantavoittelu saikin hurjia muotoja. Kiitos myös epookin mukaiselle ja upealle puvustukselle ja muullekin hovitunnelmalle.

Tänään oli elokuvan vuoro. Viktoria ja hänen intialainen ystävänsä oli myös katsojan juhlaa. Judi Dench oli loistava vanhana Viktoriana ja hyvä oli myös intialainen ystävä. Sivuosissa vilahteli myös kuuluisia englantilaisnäyttelijöitä. Hieno elokuva.

1 kommentti:

  1. . Rikhard III näytelmä,olimhyvää teatteria, paitsi itse Rikhard. Ei Rikhard ollut pelle, hän oli läpeensä ilkeä ihminen. Pari vuotta sitten näin Globessa ja Strtford-Upon-Avonissa 2 hyvin erilaista tulkintaa Rikhardista, joissa hän oli kaikkea muuta kuin pelle.

    Suuret mestarit oli upea esitys. Mestareita olisi voinut kuunnella kauemminkin.

    Kiitos Pirkko-Liisa, että vinkkasit blogistasi.

    VastaaPoista