keskiviikko 2. joulukuuta 2009

2.12.2009 Valtakunnan häirikkö, Kaupunginteatteri

Valtakunnan häirikkö, Kaupunginteatteri
Eilen Kaupunginteatterin Pienellä Valtakunnan häirikkö, Henri Kapulaisen Vennamo. Odotin varmaan liikoja, sillä ainoastaan Sveholmin päähenkilö vastasi eli oli hyvä ja hauska, ihan loistosuoritus. Mutta muuten on paljon kritisoitavaa. Kaikki huusivat liikaa, varsinkin kaksi naista Vilpas ja Uotila, mutta muutkin kuten Huotari. Miksi ?
Vaikka  kyseessä ei ole dokumentti vaan satiiri tai farssi, niin minua häiritsivät monet tulkinnat. Ehkä se johtuu osittain ,että on niin hyvin elänyt nuo ajat, että ei ollut oikein aitoa. Murretta puhuttiin miten vaan. Jari Pehkosen Poutiainen ei ollut hyvä, siellä tuli pohjoiskarjalaiselta lappilaisten h-kirjainta sanoissa. Sensijaan oikea Poutiainen, kansanmies ei todellakaan osannut lausua d-kirjainta ja sai myös pilkkanimen Poudiainen. Näyttelijä sanoi esim mopedi, kun se ihan taatusti oli mopeti.Ei edes Poutiaisen uskomatonta 18 paikan voittotietoa esitetty niin raflaavasti kuin mitä se silloin todella oli.

Kun pidin Tervon voimakkaasta Myyrä-satiirista, niin ei tämä kyllä yltänyt niin teräväksi. Mikko Kivistä oli vaikea mieltää Kekkoseksi, osaako vain Antti Litja esittää Kekkosta oikeasti.

Puvustus yritti näyttää aidolta, mutta oli osin tosi kummallista. Taas alussa naisilla oli alushameita (sama Suomenlinnan lotissa ), kun niissä ei taatusti esiinnytty julkisesti 1950-luvulla.Ei edes karvalakkilähetystö ollut ihan aidon näköinen.
Mutta eihän siinä pitkästynyt ja oli mukana myös paljon hauskaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti