maanantai 30. marraskuuta 2009

30.11.2009 Lasinen eläintarha

Kansallisen Willensaunassa Lasinen eläintarha herätti muistoja 1950-luvulta.Luistelimme koulutunneilla Kaisiksen kentällä, Pieni näyttämö valmistui ja sähkökirjaimin (uusi asia ) luki mainosteksti :  Williams ,Lasinen eläintarha.
 Nyt sen näin nuorten esityksenä. Ulla Raition Laura, näyttämötaiteen lopputyö toi hänelle viime keväänä meiltä  Idojen 1000 euron stipendin ( opettajakunnan valinta ). Kyllä hän oli hyvä, raajarikko, mieleltään hauras tyttö, aivan erinomaisen hienosti tulkittu.
Ohjaaja Liisa Mustoseltakin tämä oli lopputyö, ehkä hiven kommervenkkejä liikaakin. Vierailija Henrik Hammarberg teki samoin lopputyön. Nuoren kertojan Antti Holman Tom oli myös uskottava työ.Katariina Kaitue, äiti oli ainoa vanhempi näyttelijä. Hän on kaunis ja liikunnallinen, mutta jotenkin mielestänä liian pehmeä ja siis huutamalla kovaa kohtaloaan esittävä.Mutta hyvän roolin hänkin teki. Kovettunut katkeruus voisi olla hiukan toistakin.
Kokonaisuudessaan hyvä työ. Jännää , että yhtäaikaa menevät siis O,Neillin ja Williamsin omaelämänkerralliset klassikot.
Pitkän päivän matka yöhön on loistava, näyttelijäjuhlaa  Esko Salmisen ja Terhi Panulan johdolla..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti