maanantai 7. joulukuuta 2009

7.12.2009

Itsenäisyyspäivän juhla 2009
Eilistä itsenäisyyspäivän iltaa vietimme Suomalaisella klubilla frakkijuhlissa. Oli tosi paljon hauskempaa juhlia itse kuin katsoa televisiosta kättelyjonoja.Tietysti voin aina itse muistella niitä kahta kertaa, jolloin olin isän kanssa juhlimassa linnassa, molemmat Kekkosen aikana . Vanhempi juhla oli vielä aikaa ennen tv-kameroita ja  Linnan juhla luonteltaan täysin toisenlainen kuin jälkimmäinen kerta lamppujen loisteessa.
Kokonaisuudessaan Klubin juhla oli hyvä, sali aivan täynnä.Liput tulivat juhlavasti saliin ja Johannes Koroma piti hyvän juhlapuheen.
Aluksi tosin olin pettynyt juuri pukeutumiseen, kun suuri osa miehistä tuli tummassa puvussa ja kravatissa. Kokkosten kanssa olimme kunnon iltapuvuissa ja frakeissa.Mutta toinen osa pöytäämme arkisesti tavallisissaan. Polin juhlissa, niissä lukemattomissa on aina ollut kunnon totaali frakkimiehitys. Tässäkin oli ohjeena  juhlapuku ja täydet kunniamerkit.
Mutta kun tässä pukeutumisesta purnataan, niin Lenita osui Pressiklubissa aivan naulan kantaan kritisoimalla ja vertaamalla Nobel-juhlia, joissa tiede on pääosassa , Oskar-juhlia, jossa filmit ovat pääosassa  suomalaisten itsenäisyysjuhliin Linnassa , jossa vaatteet ovat pääosassa. Niin juuri se on.
Mutta kun sitten toissavuonna oli Finlandia-talolla hienot Millenium-juhlat, joissa todella olivat pääosassa kansainväliset tiedemiehet, niin Hesari oli suorastaan ilkeä ja muu media ei pukahtanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti