lauantai 23. tammikuuta 2010

23.1.2010 Amijima

23.1..2010 Kansallisteatterin Omapohjassa  klo 14 Amijima oli todella positiivinen yllätys.On se kummaa, ettei lehdestä saa kuvaa millainen näytelmä on kyseessä.
Vanha japanilainen1721 ) ,Miika Pölkin suomentama esitys oli värikästä kansanteatteria, jossa kertojalla oli merkittävä osa ja Juhani Laitala teki todella loistotyötä roolissaan.En tunne japanilaisia teatterilajeja , mutta muistelin dalangin , kertojan osuutta indonesialaisessa Wayang-teatterissa ja helposti tuli mieleen italialainen kansanteatteri. Mainiota.
 Esitys alkoi äänekkäällä sisääntulolla ja kaikki 10 aikuisnäyttelijää ja pikkutyttö olivat hyvin maskeerattuja, puvustettuja ja koreografia ( Aki Suzuki) tyylitteli heidät loistavasti. Alkupuoli oli suorastaan hauska ja suomennoksen kieli kertakaikkiaan nautittavan mainiota.Loppupuoli oli sitten turhan pitkitettyä kaksoisitsemurhaa, joka teki näytelmän jälkiosasta tragedian. Pituus 2 tuntia 40 minuuttia-olisin laittanut yhteen koko jutun ja lyhentänyt hiukan.
Ohjaus ja lavastus olivat Juha Mäkelän. Marja Salo näytteli viehkeästi geisha Pikku Kevättä ja   Antti Holma paperikauppiasta. Mainio oli Valtteri Tuomisen Tahei, kilpakosija ja myös isän rooli hänellä.
Näytelmä oli positiivinen yllätys, vaikkakin se  kyllä on ollut koko ajan loppuunmyyty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti