tiistai 20. syyskuuta 2011

VARHAISSYKSYN 2011 TEATTERIA/ RONJA, MEIDÄN POIKA, HANNAH JA RAKKAUS

Vuoden tauon jälkeen päätin jatkaa innokkaan teatterissakävijän blogikommentteja.
20.8.2011 RONJA RYÖVÄRINTYTÄR,Ryhmäteatteri, Suomenlinna.
Aina on yhtä mukavaa tehdä loppukesällä teatteriretki Suomenlinnan Hyvän Omantunnon linnakkeeseen. Nyt oli siis vuorossa nuorten näytelmä ja esittäjätkin nuoria, vuosikurssikavereita.
Menoa ja meininkiä oli lavalla. Rosanna kemppi paikkasi hyvin Ronjan roolin ja hyvä vastapari oli Birk, Ylermi Rajamaa. Akse Pettersson ohjasi.
Katsomossa oli paljon lapsia ja ihmeen hyvin he jaksoivat pitkän , kolmituntisen esityksen.
Mielestäni se kesto olikin ikävä puoli ja heikennys esityksessä. Monessa kohdin olisi esitystä voitu aivan mainiosti lyhentää esim molempien osien loppupuolella.
7.9.2011 MEIDÄN POIKA,Kaupunginteatteri, Pieni
Pasi Lampela, kirjoittanut ja ohjannut.
Ajankohtainen pommipoika-näytelmä esitti pienissä kohtauksissa Ville Variston , erinomaisesti näyttelevän Hannes Suomisen kulkua kohti pomminsa räjäyttämistä. Kaikki näyttelijät tekivät roolinsa hyvin, keskeisesti äitinä Merja Larivaara. Ehkä poliisi Volander, Rauno Ahonen toi kuulusteluissaan mukaan hiukan liikaa jenkkityyliä, Elina Hietalan Tyttökaveri oli myös aika ohuenlainen rooli.
Pari kriitikkoa on moittinut näytelmää , että se ei ole järisyttävä ja koskettava. Olen eri mieltä. Esitys oli hyvä.Pommin räjäytyksellä aloitettiin ja myös päätettiin.Pienissä episodeissa käsiteltiin erilaisia tilanteita. Näytelmä on hyvä pohja ajankohtaisille keskusteluille. Erinomaista oli myös 2 tunnin kesto eli sopiva pituus, joka erikoisesti ansioksi kun kirjoittaja-ohjaajat usein sortuvat liikaan pitkitykseen.

13.9.2011 HANNAH JA RAKKAUS, Korjaamo, Vaunuhalli.
Hannah Arendtin ja filosofiopettajansa Martin Heideggerin , juutalaisen tyttön ja natsin rakkaustarina.
Seela Sella oli loistava vanhana Hannahina. Pienin elein ja taidokkaasti esitetty vanha Hannah istui näyttämöllä melkein koko ajan ja muisteli.Elena Leeve sopi hyvin nuoren Hannahin rooliin. Matti Onnismaalla oli ongelmia äänensä kanssa. Kasimir Baltzar näytteli pariakin roolia sekä ystävänä että haastattelijana.
Savoyn Liebrechtin monia kysymyksiä pohdiskelevan näytelmän oli ohjannut rauhallisesti ja nautittavasti Taru Mäkelä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti