sunnuntai 20. marraskuuta 2011

NISKAVUORI, Loviisan tarina, Hämeenlinnan kaupunginteatteri 10.11.2011

Tuttua Hella Wuolijoen Niskavuorta muokattuna useasta Niskavuori-näytelmästä Loviisan tarinaksi eli hänen näkökulmansa tarinaksi. Dramatisoinnin olivat tehneet Kaisa ja Matti Kuikkaniemi, tytär ja isä, joista jälkimmäinen ohjasi.

Ritva Oksasen hienoa tulkintaa on kiitetty ja kyllähän hän kehunsa ansaitsee. Näytelmä on ohjelmistossa jo toista vuotta.Myös nuori Loviisa, Liisa Peltonen oli hyvä niin alun vaiheissa kuin lopussa.
Näyttelijöitä oli lavalla paljon ja usein aika paikoilleen aseteltuna. Monet tyypit ovat jo mieleen iskostuneet ja monet tutut lauseet kuultiin lavalta.

Minua viehättivät taustafilminä vanhat, tutut kuvat heinänteosta ja muustakin vanhasta maalaistalon maisemasta. Näyttelijöistä voisi vielä mainita Juhania ja Aarnea esittäneen Turkka Mastomäen, joka oivasti kuvasi niskavuoren isäntien heikkouksia.

Esitys kesti 3 t. 15 minuuttia ja ehkäpä loppupuolen aika tasapaksuista kohtauksista olisi vaan voinut hiukan tinkiä. Mutta kaikkiaan kannatti käydä Hämeenlinnan teatterissa, hyvin kunnostetulla verkatehtaalla.
Kaikki suomen vanhat, lopettaneet tehtaat vaan kulttuurille tai nuorisolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti