sunnuntai 17. joulukuuta 2017

SUOMEN LAULUN JOULUKONSERTTI

13.12.2017 OLAUS PETRIN KIRKOSSA.
Kuoro lauloi nk. sekajärjestyksessä eli miehet ja naiset sekajärjestyksessä, ja sitä oli hauska kuunnella. Kirkko on melko pieni  ja ilmeisesti ruotsinkielisten keskus. Hiski Walleniuksen urut soivat kirkkosalissa komeasti.

Ohjelma sujui kauniisti, alkuosassa Maasaloa, Hannikaista , Madetojaa jne. Keskivaiheilla kuoro antoi tilaa Sopraano Mia Heikkiselle, jonka innolla ja rakkaudella esittämiä joululauluja säesti pianolla ystävä Salla Karakorpi.

Kuoro palasi ja vuorossa oli lopuksi hauskoja, pieniä joululauluja. Muistoja toi mieleen Provencelainen sävelmä George Bizeltä, jossa kauan sitten kolmevuotiaan Markon piti olla yksi kuninkaista Maisa Krokforsin musiikkikoulussa, mutta häntä ujostutti niin, että pieni kuningaskokelas makasi vatsallaan lattialla valkoisessa froteepyyhkeessään eikä häntä saanut lavalle. Nyt onneksi sujui paremmin.

Oli myös mukavaa, että ohjelmasta ja kuorosta kerrottiin yleisölle.

Kuoro esitti vielä ylimääräisenä ja uudessa muodostelmassa kynttilät kädessä iki-ihanan Maa on niin kaunis-laulun "kiitävi aika, vierähtävät vuodet, miespolvet vaipuvat unholaan".

Suomen laululla on ollut syksyllä paljon hienoa ohjelmaa. Kiitos aherruksesta Kuoronjohtaja Esko Kalliolle ja kaikille laulajille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti