tiistai 24. marraskuuta 2009

24.11.2009 Ida Aalberg-juhlan muisteluja

Polveni tekivät tenän ja vastalauseen " juhlakepeydelle ". Ikävää on , että oikeakin polvi nyt pettää.
Edelleen on hyvä mieli onnistuneesta juhlasta. Tuntuu siltä, että kestää hirvittävän marraskuisen pimeyden ja sateet.
Muje soitti ystävällisesti ja kertoi olleensa työmatkalla ulkomailla ja siksi estynyt laulamasta.Ida-koira voi oikein hyvin ja on siis hauska muisto edellisestä palkinnosta.
Ohjelmanesittäjät olivat hauskoja , neljä laulua Tauno Palon muistoksi ja yleisö selvästi innostui. Jukka-Pekka Palo aloitti isän kunniaksi Yökohokit-soololla. Sen lisäämistä  ohjelmaan pyysin ja se toteutettiin. Kulkurin valssia seurasi "näenhän sinisen taivaan, joka alkoi Anna Paavilaisen herkällä soololla ja lopun "Potkut sain "koreograafattiin hauskasti. Mukana oli siis viisi naista ja viisi miestä. Tuomas Kesälä ,tuttu jo  TV:n Bumtsi-bumtsista ja iloinen Mari Kätkä hanureineen.Heillä on enää muutama näytös jäljellä, mutta esityshän on mennyt jo yli vuoden Suurella.
Puheista pidin erikoisesti Outi Lahtisen palkintopuheesta Suosalolle.Palkitsimme "arkisen etiikan perään kysyvistä töistä ". Ja Martti Suosalo kiitossanoissaan muisti kauniisti vaimoaan Virpi Suutaria, joka hoitaa lapsia näyttelijän ollessa töissä joka arki-ilta.Myös iloinen Joanna Haartti kiitti spontaanisti muutamalla lauseella.
Mika Myllyahon esiintyminen oli varmasti tärkeää ja mielenkiintoista monille. Minun mielestäni hän on todella sympaattinen ja jännää on nähdä miten vaihto syksyllä sujuu ja mitä se talolle merkitsee.
Olin kaupassa, kun radiossa luettu uutinen uudesta pääjohtajasta soitettiin minulle ja melkein hypin ilosta. Olemme istuneet kahdessa palkintoraadissa ja haluan uskoa häneen pääjohtajana.
Hanna Korsberg piti juhlapuheen tutkijan ja professorin taidoilla. Sipari puhui hyvin Nevalalle.
Nevalan huumorintaju ei oikein tainnut niellä Suosalon kiitospuheessaan esittämää , että nyt hän vihdoin pääsi Kansallisteatterin lavalle. Katseeni sattui pääjohtajan vakavuuteen sillä hetkellä.
Mutta ohjelma sujui kaikkiaan todella loistavasti ja luistavasti ja kaikin tavoin yleisö tuntui viihtyvän.

Kulkurin laulajat menivät palkaksi yhteiselle päivälliselle Eliteen, kymmenen laulajaa, ihanasti soittava Tuomas Kesälä ja Mari Kätkä , joka hoiti neuvottelut aivan loistavan ystävällisesti ja hyvin.Pistäytyivät ennen lähtöään kuoharilla.
Tarjoilu on täysin välttämätön lisä.Monet luonnollisesti kiittivät tilaisuutta ja ajatella , että Eva Noro oli mukana. Sensijaan miinuspuolelle voi laskea sen, että aika moni Ida oli matkoilla etelässä.

Eilen oli Kansallisteatterissa teatteriasiamiesilta.Dramaturgi Eva esitteli neljä maaliskuussa tulevaa näytelmää.Hän on viehättävä ja varmaan hyvä työssään, mutta ei tietysti kuulostanut mukavalta, että hän tekee puhuessaan monia kielivirheitä. Ei oikein sovi Kansallisteatterille.Hauskaa oli, että hän mainitsi Joannan Ida-palkinnon. Päivi jäi tarjottuun teatterinäytökseen.
Esko kuljetti minua autolla edestakaisin.Muuten olen nyt peruutellut menojani saadakseni jalat rauhoittumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti