maanantai 9. marraskuuta 2009

9.11.2009,valmisteluja ja vanhoja muistoja

Aloitin aamulla Ida-juhlan tiedottamisen . Markko auttoi eilen tekemään hyvän s-postikutsun, jota oli helppo lähettää. Soittamalla yritin sitten tavoittaa lähinnä naistenlehtiä. Päätoimittajien kiinni saaminen on tosi vaikeaa, toimituspäälliköt vastaavat hiukan helpommin. Suostuvat sitten kyllä tulemaan, mutta soittorumba on aikaavievää ja vaativaa.
Hesarin teatterikriitikot juhlivat omaa 120-vuotista lehteään.

Berliinin muurin murtumisesta on tänään kulunut 20 vuotta. Muuri (täytti 2 vuotta ) oli kesällä 1963 minun jännityskokemuksiani, kun asuin useita viikkoja varakkaassa Schuffnerin perheessä länsi-Berliinissä ja omakohtaisesti koin muurin kauheuden kuolonuhreineen. Nuori Kennedy oli  muutamaa viikkoa aikaisemmin  vierailullaan pitänyt kuuluisan tukipuheensa.
 Mutta esim pojan morsian Heidi ei ollut kahteen vuoteen nähnyt vanhempiaan ja sisaruksiaan, koska oli lännessä kun muuri äkillisesti pystytettiin.Perheessä oli kolme lasta kihlapuoliskoineen ja lännen elämä tuntui heidän kanssaan vauhdikkaalta , vaikka miljoonakaupunki oli kaikkialta saarrettu.
Suomalaisena saatoin vierailla idän puolella , kävin kaksi kertaa jonkun seurueen kanssa, mutta ei se ollut mukavaa,päinvastoin ankeaa.Onneksi lääkkeiden salakuljetus itään saatiin järjestymään muuten kuin minun avullani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti