keskiviikko 19. toukokuuta 2010

AIVAN KUIN MINUA EI OLISI,Q-teatteri, 18.5.2010

Kirjoitettu 19.5.2010.

Olipa hyvä, että ehdin katsoa Q:n vahvan esityksen.Slavenka Drakulicin romaanin pohjalta Antti Hietala oli hyvin dramatisoinut ja hyvin ohjannut Bosnian sodan väkivallasta alistettujen, keskitysleirille joutuneiden naisten tarinan. Hyvä ja tarpeellinen asia esitettaväksi ja muistutettavaksi ihmisen kauhukokemuksista.

Elena Leeve esitti loistavasti opettajaa, joka tarinansa keskitysleirillä kertoi.

Hannu-Pekka Björkman viidessä väkivallan käyttäjän, kapteeninkin roolissa teki hienoa työtä,koko ajan.

Jussi Nikkilä taiteili peräti kahdeksassa roolissa mm näytelmäkirjailijana ja surkeana, häväistynä vartijapoikana, jopa Naistenhuoneen naisvanginkin kovassa, katkerassa roolissa ja vielä Lotta Lehtikari viidessä eri taitoroolissa, lisäksi mukana oli kaksi nuorta naista. Kaikki näyttelijät onnistuivat.

Väkivalta oli läsnä, mutta onneksi sillä ei lainkaan mässäilty vaan kohtaukset esitettiin " maltillisesti ", silti täynnä sodanajan järjettömyyttä, mutta niin että näytelmä oli hyvin seurattavissa ja katsottavissa. Ohjaajan hienoa ammattityötä!

Vertaisin- ,sijoittaisin samaan sarjaan Puhdistuksen kanssa tai saman, Q- teatterin loistavan syyllisyysteemoitetun Hitlerin kellonsoittajan kanssa.

Siis kovin tarpeellisia muistutuksia meille ihmisille sodanajan järjettömyydestä aivan lähihistoriasta ja ihmisen petomaisuudesta.Ja siitä mitä tietysti tapahtuu tänäänkin maailmalla sekasorrossa.

Hieno, vahva esitys !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti