perjantai 24. marraskuuta 2017

"PYSYY MERI, METSÄ , MAA"-KONSERTTI

MARTINUS-SALI SUNNUNTAINA 19.11 2017
HELSINGINKADUN FILHARMONIKOT JA SUOMEN LAULU.

Kylläpä oli esiintyjiä lavan täydeltä, kun orkesteri, jossa oli yli 40 soittajaa ja iso kuoro yhteisesiintyivät. Muutamaa päivä aikaisemmin oli oltu Temppeliaukion kirkossa ja kyllä Martinus -salikin oli lähes täynnä.

Uusi, moderni sali Martinlaaksossa, jossa talossa näytti toimivan sekä ammattikorkeakoulu ja lukio. Miten hauskaa, että  on näitä uusia hyviä saleja , kuten Sellosali, Stoa ja Espoon kaunis Kulttuuritalon musiikkisali, jossa olin viime viikolla kuuntelemassa Tapiola Sinfoniettan iltapäiväkonserttia.

Helsinginkadun Filharmonikot on alkuaan Helsingin työväenopiston sinfoniaorkesteri. Kapellimestarina toimi Veli-Antti Koivuranta.Orkesterin omat musiikkiesitykset Sibeliuksen Metsänhaltijatar, Bernhard Crusellin Alkusoitto oopperasta Pikku orjatar ja Sibeliuksen  Pohjolan tytär sujuivat hyvin ja soinnikkaasti. Voi siis todeta, että klassisen musiikin harrastus on meillä  laajaa ja toimivaa ja että se on hyvä juttu.

Kuoro (  Esko Kallio) musisoi yhdessä orkesterin kanssa Jean Sibeliuksen  Sibeliuksen Vapautettu kuningatar balladin ja lopuksi Sibeliuksen Finlandia-hymnin V.A. Koskenniemen sanoin.

Runsaasti on Kuorolla nyt erilaista ohjelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti